Search
Restaurant Els Pescadors / Notícies  / Catalunya ja és Regió Europea de la Gastronomia

Catalunya ja és Regió Europea de la Gastronomia

El passat dijous 2 de juliol, en una cerimònia que va tenir lloc al recinte de La Pedrera (Barcelona), Catalunya va ser declarada Regió Europea de la Gastronomia 2016.

La Regió Europea de la Gastronomia es tracta d’una iniciativa impulsada per una plataforma de regions europees i administrada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), que es va iniciar oficialment al març d’aquest any. La seva principal finalitat és donar a conèixer les regions europees que, gràcies a la seva cultura gastronòmica i l’impuls de l’educació per la salut i la sostenibilitat, contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones.

 

La candidatura catalana neix de mans dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i d’Empresa i Ocupació, que a través de l’Agència Catalana de Turisme i amb el suport d’entitats i personalitats del país, van apostar pel fort lligam que hi ha entre l’herència cultural i la cuina a Catalunya.

Gràcies a aquest reconeixement, Catalunya podrà posicionar-se com a referent en el marc europeu pels seus productes, la seva cuina i el seu territori inigualable, els quals són elements essencials per a configurar la identitat catalana i, alhora, promoure el turisme.

Nosaltres sempre hem apostat per la cuina i els productes locals i no ens sorprèn que Catalunya rebi aquesta distinció. A dia d’avui, la cuina catalana és un model a seguir arreu del món i són els xefs catalans els què lideren la gastronomia internacional, amb ambaixadors de la magnitud dels germans Roca o Ferran Adrià.

El món culinari ha de ser entès com un element més de la identitat d’un país i en el cas de Catalunya és innegable. L’èxit de la gastronomia catalana rau en la qualitat i singularitat dels seus productes i en l’excepcional combinació dels aliments procedents de la terra i amb aquells que ens proporciona el mar.