Search
Restaurant Els Pescadors / Els Pescadors  / La bomba dels arrossos

La bomba dels arrossos

L’arròs és un dels aliments més habituals de la nostra dieta i un ingredient destacat dins de l’alimentació mediterrània, però val a dir que a nivell de consumidors no sempre en sabem establir la importància de conèixer l’origen o la varietat, ja que no tots els arrossos són iguals ¿Sabíeu que al món hi ha més de dos mil varietats?

Cada tipus d’arròs requereix una cocció i preparació adequada i obtenir-ne bons resultats dependrà de molts factors com la potència del foc, el temps de cocció, el recipient, la condimentació, etc. Tingueu en compte, però, triar l’arròs en funció del plat que voleu preparar, ja que no és el mateix elaborar un rissotto que una paella marinera.

Dins de la tipologia de l’arròs en trobem el de gra llarg, rodó i mig, els quals provenen de la mateixa família botànica, l’oryza sativa. En aquests, en trobem una gran quantitat de varietats, com podria ser l’arròs bomba, el qual fem servir molt a Els Pescadors.

L’arròs bomba és una varietat d’arròs rodó, referent de la cuina mediterrània i el més usat a la zona de Llevant. Té una gran capacitat d’absorció, no es passa i sempre queda solt per això és un dels més preuats pels cuiners. De fet, si us passeu amb el temps de cocció, és un gra que no es trenca, sinó que es bomba (i d’aquí ve precisament el seu nom).

Com ja us apuntàvem, a Els Pescadors ens agrada apostar per la qualitat en els nostres productes, per això els nostres arrossos procedeixen del Molí de Rafelet del Delta de l’Ebre. De la mateixa manera, a la nostra carta trobareu plats com l’arròs bomba melós de bacallà i pebrots del piquillo o, pels més carnívors, l’arròs bomba amb costella de porc ibèric i ‘manteca colorá’. Si encara no ho heu fet, us animen a provar la textura d’aquest arròs i de ben segur entendreu el perquè de la seva fama culinària.