Search
Restaurant Els Pescadors / Els Pescadors  / L’antiga taverna, l’ànima d’Els Pescadors

L’antiga taverna, l’ànima d’Els Pescadors

 

La vella taverna era el punt de trobada dels pescadors que anaven a pescar amb els que tornaven de la mar. Més endavant els obrers van propiciar la seva conversió en casa de menjars, i en els anys 70 va acollir a joves del barri ansiosos de canvis. La vella taverna d’Els Pescadors ha resistit els canvis d’època i de tendències i ha estat testimoni mut de fets i trobades que han influït en el futur de la ciutat.

Així que, com no podia ser d’una altra manera, la sala d’entrada d’Els Pescadors correspon a l’antiga taverna, que es manté exactament igual que al 1989.Dues portes vidrieres donen accés a la sala i la connecten amb la plaça fent-ne un sol espai.

Les taules de marbre, el banc amb l’arrambador de fusta, les cadires senzilles i el taulell estret i alt amb bastigi de marbre, ple de vetes i impureses, configuren un espai tranquil i acollidor que ha esdevingut un clàssic. Un dels pocs supervivents que es mantenen a Barcelona.

Les reformes que s’hi van fer a finals del 1979 i primers mesos de 1980, pretenien recuperar l’ambient original, que des de llavors s’ha mantingut amb lleugeres variacions. Sobretot s’han cobert les mancances climàtica i acústica que presentava. Anys després i gràcies a Josep Martorell, arquitecte de MBM Arquitectes, el savi Higini Arau va acabar amb el greu problema acústic de ressonància, inherent a la sala, que impedia parlar i,sobretot, escoltar amb tranquil·litat als companys de taula. Sempre estarem en deute amb ell, sobretot per la seva amabilitat i generositat amb nosaltres. Als «grans» no els cal lluir.

Sens dubte, aquesta sala representa l’esperit de la casa. És la icona del restaurant Els Pescadors.