Search
Restaurant Els Pescadors / Vins  / Vins: els de fora no són sempre els millors

Vins: els de fora no són sempre els millors

Des de fa anys, a Catalunya s’hi produeixen vins d’una altíssima qualitat i aquest gran reconeixement ja se’n gaudeix a nivell internacional. Tot i això, a casa nostra encara tenim la tendència de creure que tot allò que ve de fora, és millor. No és hora, doncs, que canviem aquesta mentalitat i descobrim l’excel·lència del què tenim més a prop?

Anualment, a Catalunya es produeixen més de 4.000 referències de vi elaborades amb varietats pròpies i de fora. A més, en el territori català hi ha més de 20 varietats de raïm autòctones amb les quals es porta treballant des dels inicis, com ara la garnatxa, el xarel·lo, el samsó o el trepat.

En els temps que corren, també és fonamental la importància d’apostar pels productes de proximitat, aquells fets i produïts a poca distància del seu punt de consum. Amb això, no només en fem un consum responsable i sostenible dels vins, sinó que a més contribuïm al manteniment del teixit empresarial local, creant llocs de treball i generant riquesa.

No ens oblidem pas de les zones vitivinícoles. Gràcies a aquests admirables paisatges, fomentem un model de turisme de qualitat i n’afavorim l’apropament al món rural de Catalunya.

Però, no només això. Contra major sigui el consum de vins, més es podrà invertir en investigació i recerca dins del sector de la vinya i el vi català. La innovació és un factor clau a l’hora de potenciar aquest valuós producte.

Així, encara que sigui per una qüestió de lògica, si a Catalunya tenim més de 11 denominacions d’origen, té sentit que només se’n consumeixin un 30% de vins catalans i la resta siguin forans? Potser en aquests casos el desconeixement ens juga una mala passada, però de ben segur que sempre trobarem un bon vi català per a l’ocasió desitjada.