Search
Restaurant Els Pescadors / Festa Major  / Setembre, el mes més festiu de l’any
Vista plaça prim del Poblenou

Setembre, el mes més festiu de l’any

Sembla que va ser ahir quan començàvem l’any i ja ens trobem a setembre, el mes per excel·lència de la tornada a la rutina. Després d’un dies (o setmanes, depèn dels casos) de descans, Barcelona tornar a ser la de sempre: nens cap a l’escola, llargues cues de cotxes que arriben tard a la feina, programes matinals a la televisió sobre l’actualitat diària, etc.

Potser per això, per a fer més lleugera la tornada, setembre és un més carregat de festivitats en l’àmbit local de Catalunya. Per a començar, i fent honor de la nostra ubicació, del 10 al 20 de setembre se celebra la Festa Major del Poblenou. Es tracta d’una festa amb una oferta molt variada gràcies a la gran implicació de totes les entitats del barri: durant dues setmanes l’art, la música, l’esport i la dansa es configuren en un mateix espai. A més, les colles i agrupacions s’encarreguen d’organitzar àpats comunitaris, tallers i campionats esportius, així com els actes propis amb els gegants o de foc.

És inevitable que setembre passi sense recordar una data més que significativa per a tots els catalans: l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya. En aquest dia, on es commemora la derrota de 1714 en la Guerra de Successió i la consegüent pèrdua de la sobirania a Catalunya, ens meravella com les balconades s’omplen de senyeres i els ciutadans catalans surten al carrer a celebrar el seu dia.

I, finalment, setembre conclou amb la festivitat de la Mare de Déu de La Mercè, coneguda com la festa major de Barcelona, el 24 de setembre. A l’actualitat, és una festa plena d’activitats de cultura popular molt diverses, on hi destaquen el gran correfoc, les diades castelleres, els balls vinguts d’arreu de Catalunya, les cercaviles de tota mena, etc. Nombrosos espais de tota la ciutat acullen tota mena d’esdeveniments musicals i culturals, fent que Barcelona estigui més viva que mai.