Search
Restaurant Els Pescadors / Els Pescadors  / Rap “al Serrallo”, un plat senzill que enamora

Rap “al Serrallo”, un plat senzill que enamora

 

Avui us portem una recepta senzilla de fer, amb ingredients molt corrents a les nostres cuines i que no necessita preparació prèvia. A més, un altre dels seus avantatges és que no necessàriament s’ha de servir un cop acabat de fer perquè es pot tornar a escalfar sense perjudicar el plat per a res.

 

Bé, anem per feina. Per a preparar aquest plat necessitarem:

  • Un rap net i tallat a rodanxes
  • Un tomàquet madur mitjanet per persona
  • Oli d’oliva verge
  • Ametlla crua picada grossa
  • Pernil “serrano” o salat tallat petit
  • Sal
  • Farina
  • Julivert
  • Brandy

Nota: Si us ve de gust, o bé voleu fer el plat més esplèndid, hi podeu afegir una gamba o un llagostí per persona.

 

El procediment és molt senzill:

Primer de tot, poseu la paella al foc amb l’oli verge (si la paella és d’acer inoxidable cal escalfar-la abans de posar l’oli, si no s’us enganxarà per menjar). Mentre l’oli s’escalfa, saleu i enfarineu les rodanxes de rap i les espolseu per tal que deixin anar la farina sobrera. Després, talleu els tomàquets per la meitat i poseu-los a la paella per la banda tallada.

Si finalment heu decidit posar els llagostins o les gambes, els hi afegiu perquè es fregeixin una mica. Amb una forquilla o unes pinces els aixafeu el cap perquè els hi surti una mica de suc, això donarà més gust al plat.

A continuació fregiu el rap i quan gairabé ja estigui poseu el pernil i les ametlles i remeneu-ho tot plegat. Després d’una estona hi afegiu el Brandy, l’enceneu i flambejeu tot el conjunt. I just abans de servir hi poseu el julivert pel damunt.

Veureu com us surt un plat molt gustós, doncs aquesta és una manera de potenciar el rap, que per a molts és un peix una mica avorrit de sabor. I malgrat el consum generalitzat jo us recomano no coure massa el peix, deixeu-lo sempre moll per dins, que no s’us assequi.

Finalment, recordeu que a l’hora de fer qualsevol recepta de cuina el més important és el vostre criteri: preneu-vos la recepta com una partitura, assajeu-la les vegades que calgui i doneu-li la vostra interpretació, això és fonamental: si a vosaltres us agrada ben segur que li agradarà a qui el menja.

Bon profit!