Search
Restaurant Els Pescadors / Filosofia  / Saber de menjar i menjar sabent
Tomàquets ecològics de proximitat

Saber de menjar i menjar sabent

De fa molt de temps el mercat ens proveeix d’aliments d’arreu del món gairebé tot l’any.

Aliments vinguts de lluny, aliments locals i aliments aclimatats omplen els nostres mercats durant tot l’any. Hi podem trobar productes de conreu intensiu, integrat, ecològic i de totes les combinacions possibles. També ecològics arribats de l’altra punta del món, productes d’hivernacle, ecològics locals, tot el que vulgueu ho trobem a plaça, a les botigues especialitzades, als grans distribuïdors i a la botiga de sota de casa.

Pastanagues ecològiquesL’excés d’oferta, la deslocalització i la desaparició de la temporada ha provocat un desconeixement i ignorància de tal abast que està perjudicant la salut del nostre cos i ment i la de la nostra butxaca.

Sabem de cotxes, de futbol i una colla d’esports, de tecnologia, d’estils musicals, de viatges, de roba, d’Apps, de superaliments, de drogues… però parlem del tomàquet, de la poma, de l’hamburguesa, de l’enciam, de l’arròs i de la patata com si només hi hagués un espècimen de cada.

Saber de menjar, és a dir, d’aliments té molts d’avantatges gustatius, nutricionals i econòmics a tall individual i social.

Es pot saber de menjar amb un xic d’interès i poc esforç, preguntant a les venedores de la plaça, a l’entorn familiar i especialment a la “iaia web”, no n’hi ha d’altra amb més paciència, abast de coneixement culinari d’arreu del món, planera, erudita i aclaridora.

Per a fer un tast del què us diem feu-ne una prova. Ara és temporada de maduixes, compreu-ne de procedències diferents i compareu sabors.

Tasteu les de Huelva i les del Maresme i traieu-ne conclusions.

Massa tasts de vi i massa pocs de sardines!