Search

L’art de tirar bé la cervesa

No és el mateix beure’s una canya qualsevol, que beure’n una de ben tirada. No hi ha color. I per tirar una cervesa correctament es necessita una tècnica que s’aprèn i es perfecciona, bàsicament, amb la pràctica.

 

La cervesa que bevem més sovint es l’anomenada lager, una cervesa rossa i lleugera. S’ha de servir amb dos dits de crema (escuma espessa i consistent) que la protegeix de l’oxidació i fa del primer glop una experiència agradable, única, i gairebé celestial(sobre tot pels enamorats de la cervesa). De fet, hi ha qui diu que els glops que fem després pretenen recuperar les sensacions d’aquell primer glop, sabent que no el trobarem fins a la pròximacervesa que demanem.

Per obtenir aquesta crema hi han diverses maneres. Tirant la cervesa en tres cops i deixant-la reposar entre cop i cop. L’operació pot durar 7 minuts, aproximadament, o bé, podem fer la crema obrint el tirador fins a la meitat del seu recorregut.

En aquest últim cas, el  procediment seria el següent:

1. Obrim l’aixeta i apropem la copa en un angle de 45 graus, ja que així la cervesa s’oxigena i no forma excessiva escuma.

2. A mesura que es va omplint anem adreçant la copa perquè no hi hagi excessiva escuma, i quan haguem omplert uns ¾ de la copa, tanquem l’aixeta de cop.

3.Finalment, tornem a obrir el tirador però fins a la meitat, de manera que deixi anar un suau i cremós fil blanc… I la deixem reposar una estona.

I ara sí que sí, el més important de tot: que gaudiu d’una cervesa ben cremosa i en la millor companyia.