Search
Restaurant Els Pescadors / Els Pescadors  / La perla del Maresme

La perla del Maresme

El pèsol es una lleguminosa que trobem en fresc, com a producte de proximitat, entre els mesos de març i juny. A Catalunya es conrea en diversos indrets, com ara el Baix Camp, la Catalunya Central i el Maresme.

Avui pararem una especial atenció als pèsols de la costa del Maresme i, més concretament, a la principal varietat de gra que s’hi troba: el pèsol de la floreta. El cultiu de pèsols en aquesta zona es començà a documentar històricament el 1789, època en què es distribuïen principalment als mercats de la ciutat de Barcelona.

Amb el pas dels anys, el pèsol ha esdevingut un producte molt preuat dins de la gastronomia local, fins al punt de crear tota una cultura pròpia al seu entorn. Des de ja fa anys i com a tret de sortida de la temporada del pèsol de la floreta, es duu a terme la tradicional Pesolada de Caldes d’Estrac.

A altres pobles de la zona, com Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrils i Vilassar de Mar s’uneixen a la iniciativa gastronòmica organitzant tallers de cuina, fires d’exposició i venda del producte i ampliant l’oferta dels seus restaurants per a donar-li cabuda al pèsol autòcton.

La varietat de pèsol que més ens fascina a nosaltres és el de la floreta del Maresme. El seu color verd intens, la mida grossa del gra, la seva textura fina, l’aroma que desprèn i el seu sabor dolç al paladar el converteixen en el millor pel que fa a qualitat i versatilitat. Així que no ens sorprèn pas que se’l conegui com la perla del Maresme.

Hi ha una infinitat de maneres de cuinar-los, però a Els Pescadors preparem els pèsols de la floreta ofegats en cansalada. Tot i què la temporada ja s’acaba, us assegurem que és tot un plaer pels sentits tastar aquest plat i, encara més, quan es tracta d’un producte de casa nostra.