Search
Restaurant Els Pescadors / Els Pescadors  / Les guies de vins, molt necessàries però no definitòries

Les guies de vins, molt necessàries però no definitòries

En el nostre afany per treballar amb productes de proximitat, busquem eines, persones, opinions, llibres, fires, i un llarg etcètera que ens ajudin a donar solidesa al nostre projecte, que va començar el 21 de març de 1980. Totes les ajudes són bones i tots els parers bons d’escoltar. Quan parlem de proximitat, parlem de triar «el més bo de més aprop».

L’extensió de la cultura del vi, l’aparició de tants i tants vins que, sortosament, va començar força anys enrere, ha fet que passéssim de conèixer gairebé tot el mercat a no poder seguir l’allau de productes vinícoles que ens cau al damunt.
És per això que cal afegir als coneixements propis la informació i dades que ens ofereixen els «entesos», els prescriptors d’opinió, els divulgadors, els productors, els distribuidors, les insititucions, i les guies de vins.

Una de les guies que fem servir per ampliar el nostre coneixement vinícola i contrastar el nostre criteri és la Guia de Vins de Catalunya. És una guia controvertida, lloada i criticada. Per nosaltres és una bona eina de treball, que és tal com creiem que ha de ser considerada, aquesta i totes les altres. No són bíblies, són una relació de vins triats i puntuats amb uns criteris propis dels seus autors, exposats a les primeres planes.

Nosaltres la recomanem a tots aquells que estiguin interessats en conèixer vins el·laborats  a Catalunya i als seus voltants. Després, l’usuari treurà les conclusions que cregui més adients.